dot pro

Profesionalu ir… taškas!


Taupūs ir sotūs žiemos patiekalai

autorius:

|

Žiema yra tas metas, kai turime ypač rūpintis savo kūnu ir praturtinti savo mitybą medžiagoms, kurios ne tik stiprina imunitetą, bet ir maloniai mus nuteikia. 

Jeigu norite sutaupyti – pavartykite IKI naują leidinį. Jame galite paprastai sekti naujausias akcijas geriausiems produktams. Tokiu atveju už mėgstamą maistą sumokėsite mažiau.

Pusryčių košė

  1. Stiklinės trijų grūdų kruopų
  2. 1 stiklinės pieno
  3. 25 g sviesto
  4. Žiupsnelio druskos
  5. 2 šaukštų cukraus
  6. 6 obuolių

Viename puode verdame košę, o kitame − obuolių tyrę. Jai padaryti reikia sumaišyti obuolius su cukrumi, prieskoniais ir trumpai pavirti, o po to sutrinti. Tai bus ne tik sveikas, tačiau ir labai sotus pusryčių pasirinkimas.

Spanguolių pyragas

ĮDARUI:

  1. 250 g spanguolių
  2. 50 g graikinių riešutų  (arba migdolų ar kitų mėgiamų)
  3. 50 g cukraus

TEŠLAI:

  1. 300 g kvietinių miltų 
  2. 2 vienetų kiaušinių 
  3. 170 g sviesto
  4. 100 g cukraus 
  5. 1 šaukštelio kepimo miltelių
  6. 0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  7. Žiupsnelio druskos

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę. Kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite popieriumi. Spanguoles susmulkinkite ir sumaišykite su riešutais. Dėkite cukrų ir trumpam padėkite šį mišinį į šoną.  Gamindami tešlą sumaišykite visus ingredientus. Maišykite ne rankomis, o mikseriu, kad masė būtų vientisa. Po to į tešlą įberkite paruoštą spanguolių mišinį. Kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje 45 – 50 min. Ištraukę pyragą iš orkaitės leiskite jam atvėsti ir tik tada pjaustykite.

Vištienos krūtinėlės kepsniai su obuoliais

  1. 4 vienetų vištienos krūtinėlės
  2. 100 g sūrio su melsvuoju pelėsiu
  3. 50 g sūrio 
  4. 1 vieneto svogūnų
  5. 1 vieneto obuolių 
  6. 4 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės
  7. 2 skiltelių česnako
  8. 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  9. Vištienos prieskonių (pagal skonį)
  10.  Šiek tiek aliejaus

Įpjaukite vištienos krūtinėlę ir pabarstykite prieskoniais. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių. Svogūną, česnaką, šoninę ir obuolį, pagardintą citrinų sultimis, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje apkepinkite šoninę bei svogūnus su česnakais, sumaišykite su obuoliu, sūriu ir pipirais. Į vištienos krūtinėlę sudėkite įdarą. Kepkite orkaitėje 25 minutes.


Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *